Dovy viert 40e verjaardag met 31e winkel

Gevel winkel van retailer Dovy in Oudenaarde
Foto: Dovy

Keukenspecialist Dovy opent voor zijn 40e verjaardag een 31e winkel. De nieuwe showroom zag onlangs het daglicht in Oudenaarde en toont 50 verschillende keukens.

 

Twee verdiepingen keukens

Dovy, het keukenbedrijf van Donald Muylle, mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen. Dat viert de keukenbouwer met de opening van een 31e toonzaal: in Oudenaarde is aan de Serpentsstraat, langs de N60, recent een volledig nieuwe winkel verrezen. Het pand heeft een oppervlakte van 1160 vierkante meter over twee verdiepingen en toont 50 keukens ter plaatse. Er zijn ook twee keukens aanwezig voor kookdemonstraties.


Om het jubileum in de verf te zetten, lanceert de West-Vlaamse keten nog verjaardagscondities en een wedstrijd op sociale media. Het keukenmerk vraagt mensen een creatieve foto of video, met het cijfer ‘40’ in, op Facebook of Instagram te plaatsen met de hashtag #Dovy40challenge. Naar gewoonte dient iedereen ook drie vrienden te taggen.


Dovy Keukens zag het daglicht op 1 mei 1980 en zette daarbij in op verticalisering: de keukens gaan rechtstreeks van fabrikant naar eindconsument, zonder tussenpersonen. Vandaag heeft de keten met de bekende reclamespots 31 toonzalen in België, een fabriek van 44.000 m2 in Roeselare en 400 werknemers. Eerder dit jaar begon de retailer aan de bouw van een nieuwe flagshipstore in Schoten, terwijl de keten ook sterke omzet- en winstgroei voor afgelopen boekjaar 2019 bekendmaakte.