Culinaire beleveniswinkel
Cook & Serve mocht gisteravond dan al naast de hoofdprijs voor ‘beste winkelconcept van het jaar’ hebben gegrepen (die eer ging naar Medi-Market), de jury stak het jonge concept van oprichters Lode Verschuere en Tom Van Moer toch een deugddoend hart onder de riem met de ‘aanmoedigingsprijs’.
Gedelegeerd bestuurder Lode Verschuere vindt dat een mooie troostprijs: “Toen we inschreven voor de Mercuriusprijs hadden we nog maar twee vestigingen: eentje in Brugge en eentje in Hasselt. Vrijdag komt Oostende erbij, volgende maand Mechelen (aan de IJzerenleen, nvdr.). Binnen de vijf jaar willen we naar een tiental vestigingen gaan, telkens in de meest gastronomische en culinaire winkelsteden.” Voor die ambitieuze expansie kunnen beide ondernemers rekenen op advies én centen van investeringsfonds Vectis ARKiv.
In de culinaire beleveniswinkel van Cook & Serve vindt de consument ‘premium’ kook- en stylingmerken als Le Creuset, Demeyere, Wüsthoff, Global, Rösle, Point Virgule, Maxwell & Williams, Bodum, Peugeot, Lékué, Serax, Tokyo Design… en de in foodieland stilaan onvermijdelijke Pascale Naessens.