Savage, de allereerste ‘lobster bar’ in België, opent op 24 juni haar deuren in hartje Antwerpen. Pinkeye, de designstudio achter onder meer Frank & Brut en Wasbar, stond in voor het concept en de uitwerking ervan.
Internationale inspiratie
‘Gourmet fast food’ maakt al een tijdje zijn opmars en wat je in New York, Londen en andere grootsteden vindt op vlak van food trends, waait heel snel over naar ons land. Bij Savage bestel je lobster rolls zoals in de New Yorkse Chelsea Market. Ook een traditioneel gestoomde volledige kreeft staat op het menu, net als gourmetburgers en hotdogs. De naam ‘Savage’ werd gekozen omwille van de ‘woeste’ manier van eten: kreeft eet je met je handen, en je breekt de scharen van de kreeft met een tang.
Voor het interieur en de huisstijl werd Pinkeye designstudio ingeschakeld. De blikvanger is een op maat gemaakte gootsteen in het midden van het restaurant, waar gasten na het dineren hun handen kunnen wassen. Aan het plafond hangen oude houten kreeftenbakken, die het moderne interieur een klassiek tintje geven.