De opening ging niet onopgemerkt voorbij: oprichter Paul Florizoone had een smakelijke grap georganiseerd en liet mensen het verschil raden tussen echt vlees en zijn vegetarische variant. Maar liefst 62% van de mensen kon het verschil niet proeven.
De keten werd opgericht in 1996 en opende het eerste restaurant in Gent in 1997.
Het horecaconcept heeft ondertussen ook een vestiging in Leuven en was verder al te gast op tal van zomerfestivals.
Eerder dit jaar opende Greenway ook op het Brusselse Zuid-station een kiosk.
Op het menu staan telkens vleesloze gerechten en vleesloze varianten op wereldwijde klassiekers, zoals de Green Caesar Salad of Greenway’s kebabwrap.
Ook burgers, zoals de ‘Red Pepper Burger’, staan er op het menu.
Je kan er ook terecht voor een uitgebreid gamma aan biodranken, sapjes en dagelijks versbereide sandwiches en salades.
’s Ochtends kan je bij de vestiging in Brussel-Zuid ook terecht voor yoghurt, waarbij je vier veganistische toppings kan kiezen zoals Sneaky Cinnamon, mango, chia-zaadjes en/of honing.
Hun vegetarische varianten op vleesgerechten zijn ook terug te vinden in de supermarkt.
In de vestiging in Antwerpen lanceerde Greenway ook zijn nieuwste concept, de “fermentation bar”. Daar serveren ze gefermenteerde kefirlimonade, een frisdrankje dat gemaakt wordt op basis van schimmels en gisten.