De Nederlandse kledingketen CoolCat, die half maart het faillissement aanvroeg, krijgt alvast in Nederland een doorstart. Redder van dienst is de eigenaar van America Today. Of die ook interesse heeft in de Belgische winkels, is niet bekend.
Nog veel onduidelijkheid
Curator David Bos van CMS Advocaten heeft zopas bekendgemaakt dat het failliet verklaarde kledingmerk in Nederland op 1 mei een doorstart neemt onder de vleugels van Retail Beheer, de eigenaar van kledingketen America Today. “Het bleek geen eenvoudige zaak”, zegt de curator. “Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.” Tot eind april zal de curator de verkoop vanuit de huidige winkels voortzetten.
Het nieuws is intussen door Retail Beheer bevestigd: de overnemer gaat naar eigen zeggen “een nieuwe verkoop- en winkelstrategie ontwikkelen” voor het roemruchte kledingmerk voor kids en scholieren. In de komende weken voert het bedrijf daartoe gesprekken met de verhuurders van de panden waarin de tachtig Nederlandse winkels van CoolCat nu zijn gevestigd. “Afhankelijk van de uitkomsten van deze gesprekken en de verkoop- en formulestrategie die momenteel wordt ontwikkeld, zal duidelijk worden hoeveel winkels uiteindelijk open zullen blijven. Zeker is in elk geval dat ‑ naast fysieke winkels ‑ de online formule van CoolCat een belangrijke rol in het nieuwe retailconcept zal blijven spelen”, klinkt het in een persbericht.
Jaco Scheffers, bestuurder van Retail Beheer, hoopt alvast “ zoveel mogelijk winkels en zoveel mogelijk (oud-)medewerkers” aan boord te kunnen houden: “We hebben willen voorkomen dat de naam CoolCat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is. We gaan nu alles op alles zetten om de doorstart tot een succes te maken voor alle betrokkenen.”
Of Retail Beheer ook plannen heeft om de Belgische winkels van CoolCat over te nemen, kan woordvoerder Michael Renssen niet zeggen: “Er loopt een aparte procedure bij een Belgische curator. Ik heb daar geen zicht op.” Voor de 163 medewerkers in de 17 Belgische winkels blijft het dus nog even bang afwachten.