Extra aandacht voor rol van de vrouw
De vijf belangrijkste landen voor Primark zijn Bangladesh, Pakistan, Birma, Ethiopië en India. In die landen gaat het zich meer bezighouden met de gezondheid en het algemene welzijn van de arbeiders in de textielindustrie. Daarnaast worden er ook pogingen gedaan om de lokale economie van de landen te stimuleren.
Er wordt ook extra aandacht besteed aan de rol van de vrouw in de maatschappij. Zo komen er trainingen over gendergelijkheid en zullen vrouwen opgeleid worden tot verpleegkundigen, zodat ze extra zorg kunnen bieden in de regio.
Tot slot gaan Primark en de Britse regering er samen aan werken om te voorkomen dat rampen, zoals die bij Rana Plaza in 2013, niet meer kunnen voorkomen. Toen lieten meer dan 1.000 textielarbeiders het leven, omdat een slecht onderhouden fabriek instortte.
Samen met departement internationale ontwikkeling
“Bij Primark vinden we het belangrijk dat de mensen die onze producten maken in goede omstandigheden kunnen werken, netjes worden behandeld en een eerlijk loon ontvangen,” stelde Paul Lister, die verantwoordelijk is voor Primarks ‘Ethical Trading Team’.
“Onze nieuwe samenwerking met het DFID (Department for International Development) is een bevestiging van het werk dat we al hebben gedaan om onze leveringsketen te verbeteren. Bovendien geeft het ons de kans de expertise en middelen die we al hebben beter te benutten. Op die manier zullen we ongetwijfeld een grote verandering realiseren.”