Louis Vuitton waagt zich nu ook in de horecasector, met zijn allereerste café en restaurant: Le Café V en Sugalabo V. Als locatie koos het Franse luxemerk voor de Japanse stad Osaka.
Drijvend schip
Dat Louis Vuitton plannen had voor een café en restaurant, werd een jaar geleden reeds bekendgemaakt. Maar nu laat het merk het grote publiek ook even binnenkijken. Zowel het Café V als Suglabo V bevinden zich op de bovenste verdieping van de winkel, schrijft Het Nieuwsblad.
In beide horecazaken staan gerechten op het menu van de beroemde chef-kok Yosuke Suga, ooit één van de beschermelingen van de legendarische sterrenchef Joël Robuchon. Het café heeft bovendien een terras waar klanten kunnen genieten van een cocktail.
Het interieur is het werk van ontwerper Jun Aoki, en moet klanten het gevoel geven dat ze zich op een drijvend schip bevinden. Tokujin Yoshioka, die eerder al een collectie meubels maakte voor het modehuis, stond in voor de afwerkingsdetails.