Budgetmodeketen Forever 21 overweegt een herstructurering of mogelijk zelfs een faillissement: momenteel voert de Amerikaanse retailer gesprekken met kredietverleners en herstructureringsadviseurs.
Thema faillissement ligt op tafel
Forever 21 is in gesprek met potentiële geldschieters en herstructureringsadviseurs, zo bericht Bloomberg op basis van vertrouwelijke informatie. De Amerikaanse keten zou privé-investeerder Apollo Global Management hebben benaderd voor financiering, ook in het geval dat het bedrijf overkop zou gaan. Op die manier zoekt Forever 21 een manier om vers geld binnen te halen en te blijven investeren tijdens een herstructurering of zelfs doorstart. Er zouden evenwel nog geen concrete plannen zijn uitgewerkt met Apollo.
Ook andere pistes worden volgens Bloomberg bekeken: de retailketen zoekt met name financiering om haar liquiditeit te verhogen, maar wil er wel voor zorgen dat oprichter Do Won Chang de controle over zijn bedrijf behoudt. Als enige reactie geeft Forever 21 zelf te kennen dat het inderdaad in gesprek is met zijn kredietverleners, maar dan volgens de gewone gang van zaken. De keten benadrukt dat ze bovendien normaal opereert.
Sluitingen wereldwijd
In België heeft de fastfashionketen sinds 2016 geen winkels meer, in Nederland is er alleen nog eentje in Rotterdam. Eerder dit jaar sloot de keten ook nog winkels in Frankrijk en Taiwan, terwijl het eveneens de e-commerceactiviteiten in China stopzette.
De keten heeft het de laatste jaren moeilijk omwille van hoge fysieke huurprijzen, hevige concurrentie zowel online als offline en de duurzaamheidstrend die consumenten steeds kritischer maakt tegenover goedkope fastfashionkledij.