Meerdere overnamekandidaten hebben zich aangemeld voor voormalige winkels van Brantano in Wallonië. De curatoren bestuderen momenteel de kandidaten en hun biedingen.
Biedingen zijn binnen
Terwijl nu helemaal duidelijk is welke winkels in Vlaanderen een doorstart maken, blijft het in Wallonië nog stil over de toekomst van de voormalige panden van Brantano. Nadat vanHaren zijn keuze definitief heeft laten vallen op 40 vestigingen in Vlaanderen, kregen potentiële kandidaten een lijst toegestuurd met de nog beschikbare locaties.
Geïnteresseerde overnemers hadden tot vorige week maandag de tijd om een bod uit te brengen, ofwel enkel op de inboedel ofwel op het geheel. De huurvoorwaarden dienen de overnamekandidaten evenwel nog rechtstreeks met de winkeleigenaars te bespreken.
Op dit moment zijn de curatoren de puzzel aan het samenleggen en bestuderen ze de verschillende biedingen. Er zouden zich alvast verschillende potentiële overnemers hebben aangemeld, ook voor vestigingen in Wallonië, bevestigt Waalse minister van Economie, Willy Borsus, desgevraagd tijdens een parlementaire vraag.
Steun beschikbaar
Het Waalse gewest stelt desgewenst ook economische ondersteuningsmiddelen en -tools ter beschikking, maar de curatoren zouden die hulp voorlopig hebben afgewimpeld. In dit stadium zou de steun nog niet opportuun zijn. De minister zegt het dossier regelmatig verder op te zullen volgen.
Borsus voegde naar aanleiding van de nieuwe stappen in het gerechtelijk onderzoek naar moederholding FNG nog fijntjes toe dat de Waalse overheid nooit financieel betrokken is geweest bij het nu van fraude verdachte bedrijf. De Vlaamse overheid pompte in de loop van de jaren minstens zo’n 30 miljoen euro in de modegroep, door middel van een participatie van 22,5 miljoen euro met Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en begin dit jaar nog een waarborglening van 7,5 miljoen euro.