Geen kwartaalresultaten
Het bedrijf vreest dan ook dat het bepaalde voorwaarden voor zijn kredietfaciliteiten niet zal kunnen nakomen en heeft daarom al aan Capital One, het bedrijf dat het geld aan American Apparel leent, gevraagd om een vrijstelling te krijgen op die voorwaarden. Gaat Capital One niet akkoord, dan kan American Apparel in zware problemen komen.
Omwille van de huidige situatie heeft American Apparel besloten om de resultaten van het tweede kwartaal voorlopig nog niet vrij te geven. Dat zal pas gebeuren nadat het een antwoord heeft gekregen van Capital One. Verrassend is de ontwikkeling evenwel niet, want American Apparel doet het al jaren slecht. De voorbije vijf jaar werd er constant verlies geleden, wat zich ook uitte in de marktwaarde van het bedrijf, die van 540 naar 90 miljoen dollar (500 naar 80 miljoen euro) gekelderd is.
Problemen met ex-CEO
Het modebedrijf heeft daarnaast ook flink wat problemen met zijn ex-CEO en oprichter Dov Charney. Die werd begin dit jaar vervangen door Paula Schneider, maar die overgang gebeurde niet zonder slag of stoot. Charney was geschorst door het bestuur na aantijgingen van seksueel wangedrag en werd begin dit jaar definitief opzijgeschoven. Hij eiste echter onmiddellijk een ontslagvergoeding van 25 miljoen dollar en trok naar de rechter om een schadevergoeding van het bedrijf te eisen.
Eind vorig jaar deed Irving Place Capital een overnamebod op American Apparel, maar dat werd toen afgewezen. American Apparel geloofde toen dat het nog in staat was om het tij te keren. Wereldwijd heeft American Apparel, dat al zijn kleding in de Verenigde Staten produceert, ongeveer 250 winkels in 20 landen.