Google heeft zijn betaaloplossing Android Pay ook gelanceerd in België. De service is wel nog niet voor iedereen beschikbaar. Enkel klanten van BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro die beschikken over een kredietkaart, kunnen Android Pay gebruiken.
Van plastic naar digitaal
Door de invoering van Android Pay in België is het voor die consumenten mogelijk om bij 85.000 betaalautomaten in België contactloos te betalen. Onder andere Carrefour, H&M en McDonald’s maken gebruik van de technologie.
“Bij Carrefour trachten we continu onze service naar de klant naar een nog hoger niveau te tillen. Een van onze prioriteiten hierbij is de wachttijd aan de kassa, die we permanent verbeteren. Elke innovatie die de klantenervaring verbetert trekt bijgevolg onze aandacht”, zegt Baptiste van Outryve van Carrefour België. Klanten van Carrefour kunnen in alle Hypermarkten en bij vrijwel alle vestigingen van Market, Easy en Express contactloos betalen met Android Pay.
42% van de Belgen wil mobiel betalen
Bovendien is er een grote vraag naar mobiele betaaloplossingen. Dat blijkt uit onderzoek van zowel Visa als Mastercard. Volgens Mastercard wil 42,3 procent van de Belgen graag met zijn smartphone betalen. Vooral bij jongeren wordt die mogelijkheid positief onthaald.
“Door de vraag van de consument naar mobiele contactloze betaalmogelijkheden en het feit dat bijna 80 procent van de Belgen een smartphone bezit, vallen alle puzzelstukken op hun plaats voor een grootschalige verschuiving van plastic naar digitaal”, zegt Jean-Marie de Crayencour, Country Manager BeLux bij Visa.
België één van eerste
“We zijn enorm enthousiast met de lancering van Android Pay vandaag in België. Dankzij deze technologie worden mobiele betalingen voortaan eenvoudig én veilig. Vanaf nu kunnen miljoenen Belgen hun Android-toestel gebruiken om contactloos te betalen via meer dan 85.000 betaalautomaten die dit toelaten in België”, aldus Thierry Geerts, Country Manager Google België.
België is wereldwijd één van de eerste landen waar Android Pay wordt gelanceerd. Momenteel is de dienst immers te vinden in slechts 9 landen en in Europa zelfs maar in vier landen.