What’s Cooking?, het vroegere Ter Beke, overweegt zijn volledige charcuteriedivisie van de hand te doen. Een paar jaar geleden probeerde de groep nochtans Aoste en Marcassou nog over te nemen.
Dan maar zonder?
What’s Cooking? heeft aangekondigd dat het een proces heeft opgestart om de strategische opties voor haar businessunit Hartig Beleg te verkennen. Dit kan mogelijk leiden tot de volledige verkoop van de charcuterietak in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
De aankondiging is opvallend omdat de belegafdeling goed is voor meer dan de helft (464 miljoen euro) van alle omzet (832 miljoen euro). Bovendien probeerde het bedrijf achter het Come a Casa-merk zijn beleg-activiteiten in 2021 nog fors uit te breiden. Het toenmalige Ter Beke zou onder meer Aoste en Marcassou overnemen, maar werd teruggefloten door de Belgische en Nederlandse mededingingsautoriteiten.
Nieuwe strategie
Nu wil What’s Cooking? zijn 75-jarig jubileum vieren met een nieuwe bedrijfsstrategie, waarbij de focus meer op plantaardige voeding en bereide maaltijden komt te liggen. Niet onlogisch, want het hartig beleg zorgde in 2023 voor maar 0,3 miljoen euro operationele winst.
De groep benadrukt wel dat er tot op heden geen definitieve verbintenissen zijn aangegaan en dat de voorwaarden van een mogelijke transactie nog niet bekend zijn. Het is ook nog niet zeker of een transactie daadwerkelijk zal plaatsvinden.