“Gezond, vers en authentiek”
De Roeselaarse veiling maakte van de primeurverkoop van serresla en friséesla gebruik om het nieuwste label voor te stellen. “Fine Fleur staat voor een authentiek product dat werd geteeld met een sterke betrokkenheid van de producent”, zegt directeur Paul Demyttenaere. “Daarmee zetten we in op de stijgende vraag naar gezonde, verse en authentieke producten“.
Dat vers mag je wel écht letterlijk nemen, aldus slateler Francky Bouckaert uit Gits: “Fine Fleur-producten worden om 8 uur geveild en wij verbinden ons ertoe om ze tegen 10 uur op de veiling te leveren. Ze gaan dan even in de koeler, om tegen 11 uur in de vrachtwagen te liggen”, waarna ze naar de winkels en supermarkten vertrekken.
Met naam en foto van de teler
De Fine Fleur-producten zullen ook makkelijk herkenbaar zijn in het winkelrek: ze krijgen een aparte verpakking met naam en foto van de producent.
“Later dit jaar willen wij ook prei, grondtomaten en grondwitloof onder die naam op de markt brengen”, blikt directeur Demyttenaere al vooruit. Op dat moment wordt het nieuwe label met een grote campagne breed in de markt gezet en moet het even bekend worden als Flandria en Tomabel, klinkt het nog in Roeselare.
REO Veiling werd opgericht in 1942 en telt vandaag meer dan 2.900 leden-aandeelhouders. Ruim 1.200 vennoten zorgen samen voor een aanvoer van ongeveer 40 miljoen verpakkingen op jaarbasis, of meer dan 200 miljoen kg verse groenten en fruit per jaar. De belangrijkste producten zijn prei, witloof, aardbeien, kropsla, paddenstoelen en tomaten.