Groente- en fruitleverancier Univeg heeft een bindend bod ontvangen voor de overname van Hot Cuisine in Gent. Hot Cuisine is een gespecialiseerde leverancier van verse producten, versgemaakte kant-en-klaarmaaltijden, soepen en maaltijdcomponenten. Het bedrijf bereidt onder meer de gerechten die topchef Sergio Herman voor Delhaize heeft ontwikkeld.
Culinor
De nieuwe eigenaar wordt de cateringgroep Culinor in Destelbergen. Die neemt echter enkel de Gentse vestiging van Hot Cuisine over, waar 90 mensen werken. De fabriek in Doornik, waar 81 mensen aan de slag zijn, gaat wellicht dicht. De directie is daartoe al gestart met de informatie- en consultatiefase in het kader van de wet Renault.
Voor Culinor, dat momenteel met een honderdtal medewerkers een omzet van 24 miljoen euro realiseert, betekent de overname een enorme sprong vooruit: de groep ziet zowel zijn omzet als zijn aantal medewerkers in één klap verdubbelen.
Hot Cuisine in de VS
Univeg heeft nog een Hot Cuisine-vestiging in de Verenigde Staten. Die levert aan de Food Lion-keten van de Belgische distributiegroep Delhaize. De Amerikaanse vestiging maakt geen deel uit van de deal met Culinor, en staat dus nog in de etalage.