100 Reserve-cafés in vijf jaar tijd
Starbucks, dat inmiddels zo’n 21.000 koffiebars wereldwijd telt, wil opnieuw een plaatsje veroveren in het segment van de betere (lees: duurdere) koffiebars. Of, zoals vicepresident Craig Russell het noemt, het “merk upgraden”.
Deze week opent de groep daartoe in een voormalige showroom in Seattle een eerste vestiging van ‘Reserve’, waar de liefhebbers kunnen genieten van exclusieve, ter plaatse geroosterde koffievariëteiten en een hapje kunnen eten. Bezoekers kunnen er het hele proces van groene koffieboon tot drank met hun eigen ogen volgen.
Reserve biedt geen krappe tafeltjes, maar ruimte zat in een warm ogend decor met veel hout. Evenmin zijn er barista’s, maar wel heuse ‘coffee masters’. Zelfs de groene zeemeermin is nergens te bespeuren: zij werd vervangen door een ster boven een R (van ‘Reserve’).
Starbucks wil de komende vijf jaar zo’n 100 Reserve-cafés openen wereldwijd, met de focus op “hippe stadswijken”, te beginnen in steden als Chicago, Washington, New York en Los Angeles.