Op ’t Eilandje in Antwerpen heeft Millevaches de deuren geopend. Dat is een slagersatelier en winkel met een oppervlakte van 500 vierkante meter, waar slagers op ambachtelijke wijze vlees van eigen wei versnijden en verwerken.
Vers maar ook bereide maaltijden
De naam Millevaches verwijst dan ook naar de eigen boerderij Le Cluzeau Boyer, die te vinden is in Mainsat op het Plateau de Millevaches. Daar worden de runderen en varkens in volle natuur gekweekt, waarna ze eindigen in de slagerij op ’t Eilandje.
Het vlees wordt in de winkel vers verkocht, maar wordt in eigen atelier, rokerij, zouterij, rijpingskast of keuken ook verwerkt tot charcuterie en kant-en-klaarbereidingen. Die kant- en klaarbereidingen zijn van de hand van topchef Robrecht Wissels, die in 2013 nog genomineerd werd als de Belgische kandidaat voor de Bocuse d’Or. Het atelier staat onder leiding van slager Michael Vervliet.
Het slagersatelier Millevaches is in handen van dezelfde familie die ook eigenaar is van de nabijgelegen restaurants Lux en Món. De recepten van chef Bert Zaman van Lux worden zo gebruikt als inspiratiebron voor de kant- en klaarmaaltijden bij Millevaches.