Dierendonck opent op 24 oktober zijn achtste slagerij in Waterloo: de eerste vestiging voor de keten in Wallonië is tevens de eerste franchisevestiging. Klanten kunnen er straks ook lunchen.
“Tartine” met charcuterie
De West-Vlaamse slagerijketen Dierendonck, die zich positioneert als premiumbeleving, ziet ook in Franstalig België de belangstelling toenemen. Na Brussel trekt de slagerijformule daarom naar Wallonië. “In onze vestigingen aan de kust en in Brussel komen regelmatig klanten uit Waals-Brabant. Lasne, Waterloo, Terhulpen, … Wij hadden al langer plannen om letterlijk dichter hen te staan”, zegt oprichter Hendrik Dierendonck.
De winkel in Waterloo zou oorspronkelijk op 15 september openen, maar dat is uiteindelijk een maand later geworden. Nieuw is dat Dierendonck er ook een assortiment andere producten aan zal bieden, zoals groenten, zuivel, brood en hoevekip aan ’t spit. Klanten kunnen er over de middag ook aanschuiven aan een lange tafel voor een ‘tartine’ met charcuterie.
Onlangs nam de Dierendonck-groep, die meer dan 140 medewerkers telt en een omzet van 32 miljoen euro realiseert, overigens nog een zaak over die gespecialiseerd is in op biologische wijze gekweekte runderen in de Ardennen. Volgende projecten zijn een nieuw atelier in Galerie Bortier in hartje Brussel en een charcuteriebar op de nationale luchthaven.