Topkok Sergio Herman gaat de betere frites bakken. Halverwege deze maand opent hij in Den Haag de eerste vestiging van Frites Atelier Amsterdam. Kort daarna begint de luxe-patatformule met zaken in Amsterdam, Arnhem en Utrecht.
Ook Friet District in Den Haag
Den Haag kreeg gisteren al een luxe-patatzaak met de opening van het Friet District. Het Friet District in de Haagse Prinsestraat biedt patat van biologisch geteelde aardappelen en heeft een trendy interieur.
De vestiging wordt gerund door Enzio van Vloten en Dennis Sterk. Zij zijn medewerkers van investeerder Niven Kunz. Kunz is de eigenaar en chef-kok van het met een Michelinster bekroonde restaurant Niven in Rijswijk.
Horeca ontdekt luxefrites
Topchef Sergio Herman wordt mede-eigenaar van het concept Frites Atelier Amsterdam, waarin hij samenwerkt met Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. De luxefriteszaak, met een interieurontwerp van Piet Boon, biedt frites van Zeeuwse aardappelrassen met sauzen zonder conserveermiddelen. Een portie patat van 250 gram kost er 3,50 tot 6 euro, een groentengerecht is er te verkrijgen voor 5 tot 7,50 euro. Snacks zoals kroketten staan voorlopig niet op het menu.
De zaak in de Venestraat in Den Haag zou afgelopen week van start gaan, maar de opening is uitgesteld tot later deze maand. Waar Frites Atelier Amsterdam in Amsterdam en Utrecht openen is nog niet bekend gemaakt. Het filiaal in de Arnhemse binnenstad komt op de hoek van de Vijzelstraat en de Bakkerstraat.
Herman werd bekend met zijn restaurant Oud-Sluis, waarmee hij drie Michelinsterren had. Dat restaurant sloot in 2013. Op dit moment heeft Herman Pure C in Cadzand met één ster. In Antwerpen runt hij The Jane met twee sterren.