Restaurantketen Balls & Glory heeft met Rudi de Kerpel en Jonas Dhaenens twee nieuwe aandeelhouders binnengehaald. Het verse kapitaal moet de verdere expansie van de keten een duw in de rug geven.
Expertise
Balls & Glory is de gehaktballenrestaurantketen van chef Wim Ballieu. Door de toetreding van de twee nieuwe investeerders is hij niet langer de enige aandeelhouder. Zowel De Kerpel (ex-Eurotuin) als Dhaenens (aandeelhouder van hostingbedrijf Combell) nemen een minderheidsbelang in de restaurantketen.
Balls & Glory werd opgericht in 2012 en heeft momenteel vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. Aanvankelijk had Ballieu grote groeiplannen en droomde hij zelfs van een restaurant in New York, maar de afgelopen jaren moest hij gas terugnemen. De expansie verliep veel moeizamer dan gedacht en Ballieu moest één Brusselse vestiging en het enige buitenlandse restaurant (in Eindhoven) sluiten.
Vlaanderen
Met de hulp van de twee nieuwe aandeelhouders wil Ballieu zijn netwerk in de eerste plaats in Vlaanderen uitbreiden. “We mikken op steden met 60.000 inwoners, terwijl de limiet vroeger op 200.000 lag”, zegt Ballieu. “In juni openen we in Sint-Niklaas”. Later zouden er ook nog nieuwe vestigingen moeten volgen in Brugge, Hasselt en Mechelen, en verdere expansie in Antwerpen en Brussel. “In sommige steden vinden we snel een pand, maar soms loopt het wat moeilijker omdat de markt verstoord is. Dat is bijvoorbeeld het geval in Brugge”, vertelt hij in HLN.
Vorig jaar werd Balls & Glory nog uitgeroepen tot winkelconcept van het jaar. Het bedrijf serveert zelfbereide gehakt- en vegetarische ballen en speelt daarmee in op de trend naar de duurzame, authentieke en kwalitatieve snelle hap die geen fastfood is.