Tegen deze zomer moeten alle 22 filialen van Delhaize in Brussel deelnemen aan een voedselrecuperatieproject, waarbij onverkochte voedingsproducten worden geschonken aan sociale verenigingen.
800 ton voedsel
Enkel al in Brussel wil Delhaize zo jaarlijks 800 ton aan voedselverspilling vermijden. Het grote doel is om tegen 2020 100 procent van alle onverkochte voedingsproducten binnen de keten te schenken aan sociale verenigingen.
In Brussel worden er zo dagelijks al 19 sociale verenigingen geholpen. Zij kunnen verse producten in snelverkoop, onverkocht vers brood en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden komen afhalen aan de winkels. Per dag worden er per supermarkt zo 150 maaltijden aangeboden aan hulpbehoevende personen.
Het doel van de strategie is dat alle supermarkten van Brussel samenwerken met minstens één vereniging die aan voedselhulp doet om onverkochte producten op te halen. “Dit zeer concrete engagement van Delhaize voor het hergebruik van onverkochte voeding, waaraan haar 22 Brusselse winkels deelnemen, is een uitstekend signaal en andere bedrijven zullen niet willen onderdoen”, stelt Céline Fremault, Brussels Minister van Leefmilieu.