Hongerloon
Quick zou volgens het gerecht zijn restaurants hebben laten schoonmaken door personeel dat illegaal in het land was en werd uitgebuit. Het onderzoek startte al in 2006, toen de eerste controles werden uitgevoerd. De schoonmakers werkten lange uren en kregen daarvoor een hongerloon. De feiten in de zaak lopen van 2006 tot 2011.
Oorspronkelijk werden ook een 25-tal franchisenemers vervolgd, maar daarvan zijn er maar een paar doorverwezen. Vooral Quick en de bedrijfsvoerders van de schoonmaakbedrijven moeten nu verantwoording afleggen.
De eerste berichten dat Quick Pakistaanse schoonmaakbedrijven gebruikte die hun werknemers uitbuitten, dateren al van 13 jaar geleden. Zo moest het personeel zeven dagen per week ’s nachts werken tegen een hongerloon. Toen werd echter bevonden dat Quick geen schuld trof, al beloofde de keten toen wel om steeds de achtergrond van de schoonmakers na te trekken.
In 2007 liep Quick echter opnieuw tegen de lamp en ook in 2011 werden er wantoestanden vastgesteld in verschillende restaurants. In 2012 werd dan ook besloten om zowel Quick als de restauranthouders verantwoordelijk te stellen. Naar aanleiding van dat onderzoek is Quick nu doorgestuurd naar de correctionele rechtbank.