Op 1 september opent in Amersfoort de eerste Quetzal Chocoladebar in Nederland, die duurzaam geproduceerde chocoladeproducten brengt. De Belgische franchiseformule wil nog dit jaar in Nederland drie tot vijf locaties openen.
Uitrollen naar grote steden
De vestiging aan de Amersfoortse Kamperbinnenpoort is in handen van franchisenemer Bob van der Heul. De ondernemer heeft als leermeester Horeca ervaring in de kleinschalige en grootschalige horeca. De masterfranchise is in handen van Robert Hoenderdos, die het franchiseconcept verder wil uitrollen naar andere grote steden in Nederland . Hierover zijn gesprekken gaande met tien potentiële franchisenemers in onder meer Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Bosch, Haarlem, Hoofddorp, Leiden en Maastricht.
Quetzal heeft op het moment chocoladebars in Leuven en Antwerpen (België) en Chemnitz en Leipzig (Duitsland). Het concept richt zich op de chocoladeliefhebber, maar op de kaart staan verder ook milkshakes, ijs, fruit en wafels en dranken. De formule heeft een uitstraling waarbij geuren, smaken, kleuren en klanken op elkaar zijn afgestemd.