Vandaag lanceert Ferrero een plantaardige variant van z’n iconische hazelnootpasta Nutella, die z’n zestigste verjaardag viert. De fabrikant ziet een groeiende vraag naar plantaardig en hoopt nieuwe klanten te verleiden.
Vertrouwde smaak behouden
Een Nutella-pot met een opvallend groen deksel verschijnt in Belgische, Franse en Italiaanse supermarkten. Ferrero ontwikkelde een nieuw recept waarbij de melkpoeder vervangen werd door kikkererwten en rijstsiroop. De vertrouwde smaak van geroosterde hazelnoten en de romige textuur blijven behouden, garandeert de fabrikant. De veganistische variant komt in een formaat van 350 gram.
Ferrero omarmt naar eigen zeggen de groeiende vraag naar plantaardige producten, waarbij steeds meer consumenten ervoor kiezen om dierlijke producten te beperken of te vermijden vanwege hun dieet of levensstijl. “Al 60 jaar lang beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd nog meer mensen te kunnen verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt Thomas Chatenier, Global President van Nutella bij Ferrero.