Chocolatier Pierre Marcolini kan in de toekomst drie keer zoveel pralines maken, dankzij de opening van een nieuw productieatelier in het Brusselse Haren.
80 chocolatiers in Brussel
Na anderhalf jaar renoveren en een investering van in totaal ongeveer 5 miljoen euro, opent de Belgische chocolatier midden oktober zijn nieuwe productiefaciliteit van 3.500 vierkante meter in Haren. Met deze uitbreiding kan het bedrijf de productie onmiddellijk verdubbelen en in de komende jaren zelfs verdrievoudigen, bericht L’Echo.
Marcolini groeit vooral sterk in Azië, wat dit jaar bijdraagt aan een dubbelcijferige groei en een verwachte omzet van bijna 60 miljoen euro. Het bedrijf heeft al tien nieuwe winkels geopend in 2024, voornamelijk in Zuid-Korea, Japan en China, maar blijft ook uitbreiden in Europa, met name in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd heeft het merk vandaag een 55-tal verkooppunten.
Ondanks die internationale expansie, en hoewel de chocolatier in handen is van Zuid-Koreaanse investeerders, blijft Pierre Marcolini toegewijd aan zijn Brusselse roots. Marcolini heeft nog meer dan 180 werknemers in België, waaronder zo’n 80 chocolatiers in Brussel. Het pralinemerk legt de nadruk op een korte toeleveringsketen om de aromatische kwaliteit van zijn chocolade te behouden en kan naar eigen zeggen bogen op een laag personeelsverloop van minder dan 2%. Alle productie gebeurt in België.