Colruyt verlaagt het suikergehalte in sommige ontbijtgranen van huismerk Boni. De supermarktgroep noemt het een nieuwe stap in het engagement voor meer evenwichtige voeding.
Geleidelijk afbouwen
Zonder gebruik te maken van zoetstof en volgens Colruyt ook zonder de smaak te veranderen is de hoeveelheid suiker in ontbijtgranen van Boni Selection verminderd. Het gaat om negen van de elf referenties. Bij twee producten – Choco Krisps en Cereal Flakes – is het suikergehalte met meer dan 30% gedaald. Colruyt communiceert over de vernieuwde receptuur op de verpakking van de ontbijtgranen.
“Ontbijtgranen bevatten vandaag gemiddeld 25g suiker per 100g en daar willen we verandering in brengen”, zegt voedingsdeskundige Ivyn Degeest van Colruyt Group. “Omdat we de consument graag laten wennen aan een minder zoete smaak, bouwen we die geleidelijk af.” Op basis van de gemiddelde verkoop per jaar, zouden klanten daardoor jaarlijks in totaal 84,6 ton minder suiker consumeren.
De aanpassing kadert in een nieuw convenant dat werd ondertekend door de sector. “De strijd tegen overgewicht en obesitas blijft, ook in België, een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Suiker is één van de grote boosdoeners, naast bewerkt voedsel of te weinig beweging. Als grootste Belgische retailer wil Colruyt Group zijn maatschappelijke rol opnemen om een gezonde levensstijl bij zijn klanten te promoten”, klinkt het.