Elf voormalige Autogrills
In juni vorig jaar nam de Aalterse vennootschap COS (Catering Operating Solutions), bestaande uit twee oudgedienden van het vroegere Carestel, elf wegrestaurants van Autogrill Benelux over. Die vestigingen krijgen een grondige opfrisbeurt en worden heropend onder het nieuwe label Pauzo.
Met hun formule, die bestaat uit twee zitruimtes en een versrestaurant, willen ze een revolutie ontketenen in wegrestaurantland. Eén zitruimte is voorzien als ontspanningsruimte voor families en groepen, maar vernieuwend is vooral de tweede ruimte voor pendelaars, die er volgens de oprichters in een eigentijdse “businessloungesfeer” kunnen ontspannen, telewerken of zelfs afspreken.
Ook het restaurant wijkt af van de gekende formules. Er wordt met name gewerkt met verse producten die à la minute worden klaargemaakt door een team opgeleid door Lieven Lootens, chef van restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree, die de gerechten tevens heeft ontwikkeld.
Nieuw: ook voor zakenlui
Op die manier probeert Pauzo een nieuw publiek aan te boren dat voorheen zelden gebruik maakte van wegrestaurants. Geen onnodige verbreding, want volgens COS zelf rijdt slechts 2% van de chauffeurs een autowegparking/brandstofstation op en amper 1% daarvan gaat ook het shopping- en restogebouw binnen.
Na de opening van het eerste Pauzo-wegrestaurant in Wetteren in de week van 20 februari volgt een maand later het baanrestaurant aan de overkant van de autostrade. In de loop van de volgende maanden zullen ook de 9 andere overgenomen Autogrills geremodelleerd worden volgens het Pauzo-concept.