Nieuwe Albert Heijn in Antwerpen, maar geen vergunning in Geel

Foto: Shutterstock.com

Albert Heijn opent binnen enkele maanden een nieuw filiaal op de Slachthuislaan in Antwerpen. Voor de geplande winkel langs de Molseweg in Geel krijgt de keten daarentegen voorlopig geen vergunning.

 

Vacatures online

Ten laatste begin volgend jaar zal Albert Heijn een nieuwe vestiging openen in Antwerpen. De winkel zal te vinden zijn op de Slachthuislaan 74. In die straat zijn ook al een Aldi en Lidl aanwezig. Albert Heijn is al bezig met de renovatie- en inrichtingswerken en er staan ook heel wat vacatures online voor de nieuwe supermarkt.

 

Aanpassingen nodig

Intussen heeft het stadsbestuur van Geel de omgevingsvergunning voor een ander filiaal van de Nederlandse supermarktketen op de Molseweg geweigerd. Dat meldt Het Nieuwsblad. In de plannen was er sprake van een winkel met een oppervlakte van 2000 m², een kantoor, een parking voor 99 voertuigen en tien appartementen boven de winkel.

 

Maar het stadsbestuur oordeelde dat er te veel onvolkomenheden in de plannen zitten. Zo zouden de woningen te weinig kwaliteitsvol zijn en omvatte de parking te veel verharding. Bovendien rees er nogal wat protest uit de buurt tegen de plannen. “Op zich zijn het misschien dingen die aangepast kunnen worden, maar in dit plan krijgen ze toch een onvoldoende”, aldus schepen van ruimtelijke ordening Bart Julliams.