Laboratorium
Voorlopig zit het project nog in een testfase, maar het is de bedoeling om een duurzaam restaurant op poten te zetten, waar enkel lokaal geproduceerde en seizoensgebonden gerechten worden verkocht. De prijzen zouden variëren tussen 5 en 10 euro.
“Zie het als een laboratorium voor de groep Pain Quotidien”, legt CEO Vincent Herbert uit. “We willen er dingen testen en zien hoe de consument reageert. Als de producten aanslaan, dan kunnen we ze snel en gemakkelijk internationaal verspreiden via onze winkels.”
Voorlopig zijn er nog geen plannen om het restaurantconcept op grote schaal uit te rollen. Toch wil het bedrijf dat niet uitsluiten: bij groot succes kan het alsnog uitgerold worden naar andere steden of landen.
De nieuwe vennootschap van Le Botaniste is voor 60 procent in handen van PQ Licensing, de holding boven Le Pain Quotidien. De overige 40 procent zitten bij oprichter van Le Pain Quotidien, Alain Coumont, en ondernemer Gregory Verellen. Coumont heeft 25 jaar na de oprichting van de keten nog altijd drie procent zelf in handen.