20 onderzoekers aan de slag
In de nieuwe R&D-unit zal een team van twintig Kellogg-onderzoekers zich toeleggen op de “ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten en –producten die inspelen op de wensen en noden van de consument”, klinkt het bij het voedingsconcern.
Kellogg is één van de vele zogeheten “life sciences-bedrijven” die zich de voorbije tijd in de Leuvense regio hebben gevestigd. Deze bedrijven staan in nauw contact met de KU Leuven, het UZ Leuven, het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en het Imec (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum). Bedoeling van de Bio-incubator is een dynamische wetenschapscluster te vormen die kennisgedreven ondernemerschap en innovatie stimuleert.
Pal in de kernactiviteit van de multinational
De keuze voor Leuven lag voor Kellogg’s voor de hand: “Dit nieuwe partnerschap met KU Leuven is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking die de drijvende kracht zal zijn van toekomstige innovaties op vlak van voeding“, aldus Margaret Bath, Senior Vice President Research, Quality and Technology van The Kellogg Company.
Kellogg ziet vooral brood in een nauwe samenwerking met professor Jan Delcour, die het 45 man sterke Laboratorium voor Levensmiddelenchemie en -biochemie aan de KU Leuven leidt. Het voedingsbedrijf rekent op de knowhow van het lab, dat met zijn specialisatie in tarwe, rijst en andere granen pal in de kernactiviteit van de multinational actief is.
“Door hier in Leuven aanwezig te zijn, heeft The Kellogg Company toegang tot een ongelooflijke verzameling talent, een uitgebreide infrastructuur en een omgeving die creatief en probleemoplossend denken stimuleert“, aldus nog Margaret Bath.