Knappe carrière
“Ik zeg altijd dat ik lang op de borden van de mensen heb gelegen”, omschrijft de laureaat zijn carrière als marketeer. Die begon na het afronden van zijn studies economische wetenschappen aan de ULB bij Bongrain. Met een postuniversitair masterprogramma ‘Marketing & Advertising’ van de Solvay Business School op zak ging hij in 2001 aan de slag bij Danone, dat hem vier jaar later naar Hongarije uitstuurde.
Om familiale redenen keerde Rubin in 2007 al terug naar ons land en werd marketingdirecteur van Bel Belgium, bekend van onder meer Babybel, La Vache Qui Rit, Boursin, Leerdammer en Maredsous. Tot hij twee jaar geleden bij Delhaize terecht kwam: “Toen ik die overstap bekendmaakte, vond mijn ex-werkgever dat ik naar de vijand overstapte, en vice versa.”
Het DNA van de Leeuw
Rubin omschrijft zichzelf als de kapitein van een grote tanker, die de koers moet houden temidden van de concurrentiële en economische stormen. Aan opdrachten geen gebrek: de huismerken herlanceren, een specifieke grafische code creëren, de reputatie van dure supermarkt afschudden, persoonlijke relaties met de klanten opbouwen, ga zo maar door. Kortom, opnieuw aankopen met het DNA van de Leeuw.
“We zijn er onder meer al in geslaagd de folder te laten evolueren en het Biggest Cooking Event te organiseren, maar ons werk is nog lang niet af. We moeten de mensen voldoende redenen geven om van Delhaize te houden“, aldus Rubin, die als marketingdirecteur bij Bel Belgium stond Rubin in 2011 al eens op de shortlist voor de marketeer van het jaar, maar toen de duimen moest leggen voor Niels Van Dam (Unilever).
Aan Nederlandstalige kant ging de titel van Marketeer van het Jaar trouwens naar Stephane Vermeiren van Rabobank.be. De bankier haalde het van Lucia Soetens (Côte d’Or), Peter Claes (VRT) en Geert Van Aelst (Tiense Suikerraffinaderij). De verkiezing “Marketer of the Year” is een initiatief van StiMa, de vroegere Stichting Marketing.