Met corners bij Carrefour en winkels in shoppingcentra wil traiteurketen Prego! snel opschalen naar zo’n dertig vestigingen. Straks openen de eerste Vlaamse locaties, midden volgend jaar wil de keten break-even draaien.
De traiteur voor elke dag
Begin maart opende Prego!, de Italiaanse traiteurketen, een stand in de Carrefour hypermarkt van Waterloo Mont-St-Jean. Het is de tweede corner na een eerste opening in Bièrges op 30 januari. In de toonbank: lasagnes en verse pastabereidingen, pinsa, arancini, gevulde of gegrilde groenten, balletjes, kalfslapjes, salades, desserts… “We zijn de specialist van de authentiek Italiaanse verse pasta,” vertelt medeoprichtster en CEO Julie Vandenbrande in een gesprek met RetailDetail. “In onze centrale keuken produceren we voor alle winkels en corners. In de verkooppunten doen we nog de assemblage, het versnijden, we voegen toppings toe om het huisbereide aspect te theatraliseren. Dat is voor ons essentieel: klanten moeten het kwaliteitsverschil kunnen zien.”