Kinderen hebben een grote invloed op wat er gegeten wordt binnen het gezin. Dat blijkt nog maar eens uit een verbruiksonderzoek van GfK Panel Services Belgium in opdracht van de VLAM. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen vaak opteren voor kip als warme maaltijd. Gezinnen met kinderen zijn intussen al goed voor meer dan de helft van het kipverbruik in ons land.
Gevarieerd én betaalbaar
Vreemd is dat niet. Kip is neutraal van smaak, heeft een malse structuur en laat veel variatie in bereidingswijzen toe. Bovendien is kip betaalbaar. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen.
Kip wordt almaar meer in delen of bereid verkocht. Ruim drie kwart wordt onder deze vorm verkocht, een kwart is voor de klassieke hele braadkip. In volume blijft verwerkte kip (kipschnitzel, kippenworst, vol-au-vent en kipsnacks,…) het populairst.
Opmerkelijk is dat kipfilet, het magerste stukje van de kip, nóg populairder wordt. Die populariteit hangt zeker samen met de trend naar lichtere en gezondere maaltijden maar ook met de hang naar meer exotische bereidingen.