Voorgoed voorbij: het tijdperk van goedkope voeding. Maakt mogelijk een comeback: de voedselbon. Is actueler dan ooit: het magische woordje ‘gratis’. Laat u echter niet in de luren leggen. En al zeker niet door Filet Pur: onbetaalbaar, namelijk.
De terugkeer van de voedselbon
Filet Pur haalt niet elke week een kop in De Standaard, maar deze week dus wél: “Prijzige filet pur komt restaurants duur te staan”, stond er. Ja mensen, kwaliteit heeft z’n prijs hé. 40 euro de kilo. Groothandelsprijs, wel te verstaan. Dat wordt dus 40 euro per couvert in de gelagzaal. Wil je daar dan nog een Médoc uit een goed jaar bij, dan wordt het helemaal mooi. Gevolg: dat exquise stukje mals vlees verdwijnt van menig restaurantkaart, teneinde het cliënteel niet in shock te brengen, zo blijkt. Kijk, nu verdienen de boeren er eindelijk iets aan, is het wéér niet goed.