Anthony Botelberge, topman van bereide maaltijdenproducent Frigilunch, wordt vanaf 29 november de nieuwe voorzitter van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Hij lanceert meteen een nieuwe duurzaamheidsstrategie.
Voortrekkersrol opnemen
Als eigenaar van Frigilunch en als voorzitter van BReMA, de sectorfederatie van de bereide maaltijden in België, is Anthony Botelberge al een hele tijd betrokken bij de werking van Fevia. Nu volgt hij Lotus Bakeries-bestuurder Jan Vander Stichele op, die drie jaar voorzitter was van de federatie.
“We zorgen als Belgische voedingsindustrie dagelijks voor heerlijke voeding en dranken en we zijn dat blijven doen tijdens de coronacrisis of recenter nog na de overstromingen. We mogen daar fier op zijn”, zegt Botelberghe. “Tegelijk zijn we ook een sector die investeert, innoveert, in dialoog gaat en keer op keer verantwoordelijkheid opneemt.”
De nieuwe voorzitter wil werk maken van de uitrol van de duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie, die Fevia op 29 november lanceert. De sector wil de komende jaren een voortrekkersrol opnemen om mee vorm te geven aan een duurzaam voedingssysteem.