Mogelijk dreigt een reorganisatie bij Lunch Garden. Dat vrezen de vakbonden, na recente managementwissels, de coronacrisis en twijfels over de continuïteit. De directie geeft aan met een analyse bezig te zijn.
Analyse van scenario’s
De coronacrisis zorgt voor een “aanhoudend moeilijke periode” bij restaurantketen Lunch Garden: de restaurants gaan gefaseerd terug open, waardoor sommige vestigingen op dit moment nog dicht zijn. De directie is daarom bezig met een analyse van “alle mogelijke scenario’s om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen en de mogelijke gevolgen zoveel mogelijk te beperken”, zegt kersverse CEO Ann Biebuyck aan De Tijd.
In dat kader wordt onder meer met de verhuurders onderhandeld. De topvrouw benadrukt niettemin in de toekomst van Lunch Garden te geloven en dat het bedrijf een gezonde balans had voor de uitbraak van de pandemie. Vorig jaar boekte het bedrijf immers zowel meer winst als meer omzet. Wel ging de restaurantketen eind verleden jaar, na een mislukte verkooppoging, een herfinanciering aan, waardoor de schuldenlast fors steeg.
Waarschuwing door revisor?
Het kwam begin dit jaar ook tot een interne breuk bij de eigenaar van de restaurantformule, het investeringsfonds Freshstream. De familie Brenninkmeijer – bekend als eigenaars van C&A – stapte toen uit het investeringsfonds, en kort nadien werden CEO Annick Van Overstraeten en CFO Frank Gysbrechts bij Lunch Garden de deur gewezen. Volgens de vakbonden vormden plannen met het personeel een van de twistpunten die aanleiding gaven tot de managementwissels.
“We vrezen een nieuwe reorganisatie. En dat zal geen maanden meer duren”, klinkt het nu bij de personeelsvertegenwoordigers. Die vrees sluit ook aan bij het gerucht dat PwC, als commissaris-revisor voor Lunch Garden, een continuïteitswaarschuwing zou hebben uitgevaardigd. Volgens De Tijd zou het consultancybureau de toekomst van het bedrijf in twijfel trekken, met name door de coronacrisis en de voorbije herfinanciering. Het nieuws blijft echter onbevestigd.