Corona velt ook Hoeked Doughnuts

Corona velt ook Hoeked Doughnuts
Foto: Hoeked Doughnuts

Liefhebbers van vierkante donuts met originele recepten moeten op zoek naar een nieuw adresje: het verhaal van Hoeked Doughnuts is afgelopen.

 

Boeken dicht

Hoeked Doughnuts, de Antwerpse bakker die furore maakte met zijn vierkante donuts, heeft de boeken neergelegd. De winkel aan de Oudaan had de deuren al gesloten sinds het begin van de lockdown, en intussen is duidelijk geworden dat hij niet meer zal heropenen.

 

Oprichter Joris Verschelden leek nochtans goud in handen te hebben toen hij met zijn originele concept van start ging in 2017: de originele, kleurrijke recepten vonden gretig aftrek en de opvallende vierkante uitvoering van de donuts was een geniale vondst. Hij bedacht ook glutenvrije, suikervrije en veganistische donuts.

 

De bakker koesterde in 2018 nog groeiplannen, vertelde hij op de RetailDetail Day: zowel met nieuwe vestigingen als met de verkoop van zijn producten bij andere bakkers. Na het ingaan van de lockdown in maart werd het echter stil rond Hoeked Doughnuts. De winkel bleef gesloten en op de socialemediakanalen van het bedrijf verschenen geen berichten meer. Die stilte bleek helaas veelzeggend...