Wat doen supermarktondernemers om hun medewerkers tevreden te houden? Hoe bekijkt AB InBev de biermarkt? Waarom verbouwen Delhaize-uitbaters hun winkel? Je leest het in RetailDetail Food #20.
Aandacht voor kwaliteit
Ook in foodretail maken mensen het verschil. RetailDetail Food, onze gepersonaliseerde krant voor de supermarktbranche, polste naar het personeelsbeleid bij AD Delhaize, Spar Lambrechts, Spar Colruyt Group en Carrefour Market. Dat tevreden werknemers de winkel beter maken, bevestigt ook HR-expert Peter Van Ostaeyen van SD Worx.
Bij Delhaize verbouwt dit jaar een recordaantal ondernemers zijn winkel: bij twee onder hen gingen we op werfbezoek. Versexpert Jan Prinsen stelt dat er te weinig aandacht is voor kwaliteit in groenten en fruit. Omdat we zin hadden in een pint, interviewden we directeur off-trade Benoit Bronckart van AB InBev, die zich met ons verbaast over de ingrijpend veranderde biermarkt. Verder vind je in dit nummer nog tal van lekkere nieuwe producten.
Wie dit twintigste nummer nog niet in de brievenbus aantrof, kan RetailDetail Food hier geheel gratis online lezen. Dit is overigens het laatste nummer voor de zomer, we zijn er weer op 8 september.