Het familiebedrijf werd opgericht in 1932 en produceert niet alleen vis in blik en aanverwante producten (zoals vissoep en -broodspreads), maar verkoopt die ook rechtstreeks via een netwerk van 51 vestigingen in Frankrijk. De winkels bevinden zich allemaal in een kuststad aan de Noordzee, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Conserverie la belle-iloise bestrijkt zo de hele Franse kuststrookvan Le Touquet in het Noorden tot Saint-Jean-de-Luz bij de Spaanse grens en van Hyères in de Var tot Menton vlakbij Italië.
Nieuwpoort… om te beginnen
De conservengroep annex winkelketen onder leiding van Caroline Le Branchu (kleindochter van de stichter Geroges Hilliet) waagt zich nu voor het eerst buiten de landsgrenzen. De Bretoenen kozen voor Nieuwpoort als uitvalsbasis om “de verovering van België te starten”. Op hoeveel vestigingen Conserverie la belle-iloise mikt, is nog niet geweten. De eerste vestiging komt alvast aan de Albert 1-laan 192 in Nieuwpoort en opent in mei de deuren.