Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, gaat bestellingen aan huis leveren met duurzame CNG-bestelwagens. Het testproject loopt tot het najaar in vijf gemeenten in de oostrand van Brussel.
Persoonlijke service
Inwoners van Kraainem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Sterrebeek en Wezembeek-Oppem kunnen voortaan hun boodschappen aan huis laten leveren door Collect & Go. De retailer heeft deze regio gekozen omwille van de nabijheid van het distributiecentrum in Zaventem. “We kiezen er bewust voor om de levering zelf in handen te nemen, omdat we ons net als in de afhaalpunten willen onderscheiden met een persoonlijke en klantvriendelijke service,” zegt verantwoordelijke Tom Deprater.
Klanten die voor middernacht een bestelling doorgeven van minimum 100 euro, krijgen hun boodschappen de dag nadien thuis geleverd. Collect&Go start in eerste instantie met het assortiment van Colruyt Laagste Prijzen. De leveringen gebeuren op weekdagen van 16 tot 21 uur en op zaterdag van 8 tot 12 uur, in tijdsvensters van 2 uur. Net zoals bij de klassieke afhaalpunten, kiezen klanten zelf het tijdsvenster. De betaling gebeurt bij levering via Bancontact of elektronische maaltijdcheques.
Realistische vergoeding
De vergoeding voor thuislevering bedraagt 9,50 euro. Daarnaast geldt net als in de afhaalpunten een servicekost van 5,50 euro voor het verzamelen van de boodschappen. Die kost kan wegvallen met bepaalde commerciële acties. Deprater: “Over die vergoeding hebben we grondig nagedacht. We willen thuislevering op een verantwoorde manier aanpakken en geloven dat we met deze realistische vergoeding een haalbaar businessmodel kunnen creëren. De test zal uitwijzen of dit bedrag aanvaardbaar is voor de klant en tegelijk haalbaar is voor ons.” Aan de prijs van de producten verandert bij thuislevering niets: Colruyt garandeert voor elk product op elk moment de laagste prijs, zowel in de fysieke winkels als via de online-activiteit Collect&Go.
Het bezorgen gebeurt met bestelwagens die rijden op CNG (aardgas onder druk). Die stoten minder CO2 en fijnstof uit dan klassieke benzine- en dieselwagens. Binnen Colruyt Group lopen er ook verschillende proefprojecten met elektrische voertuigen en waterstofwagens, die op termijn een nog groter ecologisch voordeel kunnen opleveren.
Colruyt start met deze test omdat marktonderzoek wijst op de interesse van een deel van de klanten. “Hoewel afhaalpunten onze focus blijven, willen we via deze test in contact gaan met onze klanten en hun verwachtingen beter leren kennen. Zo kunnen we in de praktijk ondervinden of en hoe thuislevering aansluit bij onze visie op duurzaam ondernemen.” De test loopt tot najaar 2019 en wordt daarna uitgebreid geëvalueerd.