Na de hypermarkten de supermarkten
Op 29 juli 2011 opende Carrefour zijn eerste sushibar, in de Hypermarkt Carrefour van Oudergem (ook al in Brussel). De 16 andere sushibars die sindsdien geopend zijn, bleken telkens bijzonder succesvol: in die mate zelfs dat concurrent Delhaize er onlangs ook mee van start ging.
“Vandaag staat het concept op punt, en dus is het tijd geworden om het verder uit te breiden naar de supermarkten Carrefour Market“, klinkt het bij Carrefour. “Because you never change a winning team, zullen de klanten er dus kunnen genieten van de gekende formule: vers bereide sushi, ter plaatse bereid door professionele sushimeesters voor de ogen van de klanten.”
Divers, internationaal publiek
De eerste Market die een eigen sushibar krijgt, is die van Etterbeek, aan de Sint-Michiels-Warande. Een keuze die voor de hand lag: “Het gaat om een van de belangrijkste Carrefour Market supermarkten in de Brusselse regio“, aldus winkeldirecteur Adrien Bertrand. “We beschikken over voldoende ruimte en hebben een heel divers, internationaal publiek dankzij de aanwezigheid van verschillende ambassades in de buurt.”
De winkeldirecteur wou het concept dan ook graag aanbieden aan zijn klanten: “Zeker omdat een sushibar volledig in de lijn ligt van het DNA van Carrefour Market: we zijn de versspecialist. En de sushibar geeft ons de mogelijkheid om een supervers product aan te bieden, omdat het dagvers en ter plaatse wordt bereid.”
De sushibar vond een plaatsje in het midden van de winkel, naast de traiteur- en visafdelingen. Hoeveel Market-vestigingen een eigen sushibar zullen krijgen, laat staan wanneer, is vooralsnog niet geweten.