Carrefour geeft z’n huismerk een make-over

Carrefour huismerk verpakkingen
Foto RetailDetail

Op de eindejaarsbeurs toonde Carrefour Belgium de vernieuwde look van het huismerk. Nieuwe verpakkingen en submerken moeten de producten makkelijker vindbaar en beter herkenbaar maken in het schap.

 

Groei voor Bio en Veggie

De merknaam Carrefour staat niet langer prominent op de nieuwe verpakkingen, wel het Carrefour logo. De verpakkingen nemen nadrukkelijk de kleurcodes over van hun categorie: zo is de cafeïnevrije koffie blauw en de melkchocolade rood. “We hebben die verpakkingen ontwikkeld in dialoog met onze consumenten,” zegt woordvoerder Aurélie Gerth. “Zij geven aan dat ze sommige producten moeilijk terugvinden in het schap omdat er zoveel keuze is. Door gebruik te maken van de gekende kleurcodes worden de producten makkelijker vindbaar in de winkelrekken.”
 

Bovenop die kleurcodes voegt Carrefour bovendien submerken toe die bepaalde karakteristieken van de producten in de verf zetten. Er zijn er vijf:
 

-Classic: eenvoudige en goede producten, kwaliteit voor elke dag

-Extra: fijnproeversproducten om mezelf elke dag een pleziertje te gunnen

-Original: de herontdekking van de goede smaak

-Sensation: nieuwe ervaringen om de dagelijkse sleur te doorbreken

-The Market: verse kwaliteitsproducten.
 

Op de eindejaarsbeurs, die nadrukkelijk ‘coronaproof’ werd georganiseerd, toonde de retailer in totaal 1.100 Carrefourproducten, waarvan 250 nieuwigheden, 350 ‘gezonde prijzen’ en 330 Carrefour Bio producten. In totaal zijn er nu zo’n 700 Bio referenties: nieuw is een assortiment babyvoeding. Het bedrijf presenteerde ook drie nieuwe producten onder de Kwaliteitsketen Carrefour: een Belgische Brie, verse kaas en halfvolle melk. Er zijn nu 70 Kwaliteitsketens, waarvan exact de helft Belgische. Het Carrefour Veggie assortiment groeit snel: van 6 referenties in 2019 tot 24 nu en 32 tegen het einde van het jaar. Alles samen telt de veggiecategorie nu 137 referenties. Ook het merk ‘De Belgen,’ met authentieke Belgische lekkernijen, breidt verder uit en telt nu 21 referenties. Ze verschijnen ook in Frankrijk, Spanje en Italië in de rekken.