Lange rijen aan de kramen
‘Wafels en Dinges’ is een succes geworden, zei de gewezen IBM-werknemer in De Tijd. Voor de wafelkramen staan vaak lange rijen aan te schuiven. Het bedrijf werkt intussen met vijftig mensen en haalt een omzet van vier miljoen dollar (drie miljoen euro).
Dat De Geest destijds voor mobiele wafelkramen koos, had te maken met de kostprijs. “Een kraam kostte 40.000 dollar, een bakstenen winkel 400.000″, zegt hij in de krant.
Keten van vaste winkelpunten
Toch wil De Geest nu de stap zetten naar de vaste winkelpunten: dat is nodig als hij een keten wil uitbouwen. Het eerste wafelhuis is pas geopend in Manhattan, het tweede komt aan Herald Square. De komende twee jaar wil hij er nog vier tot zes extra openen.
Veel groter hoeft voor hem niet per se: hij heeft de ambitie om aanzien te worden als de beste wafelbakker, niet als de grootste. Daarvoor mag er echter niet beknibbeld worden op grondstoffen en personeel. De Geest verkoopt zijn wafels dan ook voor minstens 6 dollar, omgerekend 4,5 euro.
Op zijn website Wafelsanddinges.com creëert hij bovendien een eigen wafelwereld. Zo schrijft hij de eerste wafel toe aan een zekere Leopold, die in 1831 uit dankbaarheid tot koning van België werd gekroond. Dat ‘folietje’ kon alleszins niet beletten dat toenmalig prins Filip met zijn echtgenote Mathilde er vorig jaar tijdens een handelsmissie aanschoof voor een wafel.