De Belgisch-Zwitserse chocoladereus Barry Callebaut heeft een nieuw soort chocolade op de markt gebracht. De roze chocolade wordt gemaakt van een bepaald soort cacaoboon, waardoor ze een fruitige smaak en de opvallende kleur krijgt.
Vierde soort
“De chocolade werd ontdekt uit een selectie van veel verschillende soorten cacaobonen”, zegt woordvoerder Korneel Warlop, die zegt dat de zoektocht naar die cacaoboon liefst dertien jaar geduurd heeft. Daarbij werkte de chocolademaker nauw samen met de Duitse Jacobs University. De naam ‘ruby’ verwijst ook naar de cacaoboon die wordt gebruikt tijdens het productieproces. De nieuwe chocolade werd dinsdag al voorgesteld in de Chinese stad Shanghai.
“We kijken er naar uit om met onze partners te werken om deze innovatieve doorbraak te introduceren op de markt en om de nieuwe ruby chocolade als vierde soort beschikbaar te maken voor chocolademakers en consumenten over heel de wereld”, zegt innovatieverantwoordelijke Peter Boone.
De ruby-chocolade is de vierde soort chocolade, na pure, witte en melkchocolade. Het was al tachtig jaar geleden dat er nog eens een nieuwe soort was ontwikkeld: toen introduceerde Nestlé de witte chocolade.