De Waalse Copains-groep, leverancier van bakkerij- en patisserieproducten aan supermarkten, stapt in de retail. De groep neemt de ambachtelijke bakkerijen van Les Épis Sauvages over en wil een heuse keten worden.
Naar tien vestigingen
Wallonië heeft er binnenkort een keten van bakkerijen bij: de groep Copains neemt de twee bakkerijen van Les Épis Sauvages, een ambachtelijk broodproject in de regio Charleroi, over en gaat voor expansie. De bestaande winkels, in Villers-la-Ville en Montigny-le-Tilleul, heropenen zaterdag onder de nieuwe vlag, meldt L’Echo.
Copains leverde zijn bakkerij- en patisserieproducten voorheen enkel aan supermarkten, maar streeft nu op middellange termijn naar tien eigen verkooppunten. In oktober opent al een derde bakkerij de deuren in Lasne.
Les Épis Sauvages ontstond als een project om artisanaal brood te herontdekken: de oprichters maakten enkel brood en een beperkt assortiment gebakjes op basis van oude tarwesoorten en granen, aldus een Sabato-reportage. In het atelier bereidden ze hun broden met niks anders dan meel, water en zout.