Elke dag ander menu
Groenten en fruit zullen gratis worden geleverd door Albert Heijn en de boeren, terwijl het vlees voor een kleine bijdrage wordt geleverd door Bioplanet van Colruyt. “Dat is dan vlees dat nog maar een paar dagen houdbaar is en daarom nog moeilijk verkoopbaar is. De groenten en het fruit kunnen tegen de vervaldatum zitten, maar nooit erover uiteraard, of er kan bijvoorbeeld in een pakje peren één vrucht zitten met een rot plekje, dat we dan wegsnijden. Of sla die er wat opgeschoten uitziet en niet meer zo aantrekkelijk oogt”, vertellen initiatiefnemers Ellien Stinissen en Marijke De Jongh aan de Standaard.
De gerechten zullen verzorgd worden door twee koks van cateringbedrijf Witlov. Zij moeten elke dag een menu in elkaar boksen met de producten die werden aangeleverd. Voor een driegangenmenu zal de prijs ongeveer 25 euro zijn.
Het restaurant zal in eerste instantie enkel op donderdag- en vrijdagavond geopend zijn en de deuren op 28 augustus terug sluiten. Stinissen en De Jongh hopen in de toekomst het restaurant echter ook op permanente basis open te houden.