Alcoholvrij bier is één van de snelst groeiende biersoorten, dus investeert AB InBev miljoenen in nieuwe technologie om de alcohol uit bier te halen in zijn Belgische brouwerijen.
Minder smaakverschil
AB InBev trekt 31 miljoen euro uit voor zijn Belgische brouwerijen in Hoegaarden, Leuven en Sint-Pieters-Leeuw. Een aanzienlijk deel daarvan gaat naar de productie van alcoholvrij bier, aangezien dat één van de snelst groeiende categorieën is. Zo’n 6,1% van de totale omzet van ’s werelds grootste brouwerijgroep komt vandaag van bieren met minder dan 3,5% alcohol.
De investering helpt het portfolio alcoholvrije bieren uit te breiden, verbetert ook de bottelcapaciteit en optimaliseert een nieuw alcoholvrij systeem dat wordt gebruikt om Corona Cero te maken, een alcoholvrije variant die vorig jaar zijn debuut maakte in tien Europese markten.
Veel van de alcoholvrije brouwtechnieken ontwikkelde AB InBev zelf in het Global Innovation and Technology Center (GITEC) in Leuven, aldus het bedrijf. Zo ontdekte de brouwerijreus een procedé om de alcohol uit gewoon bier te halen. Eerder stopten de brouwers de gisting voor de alcoholvorming, maar dat zorgde voor een groter smaakverschil.