Rode en klare gin
Samen met De Moor creëerde Lindemans een clear gin en een red gin en speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde de Belgische gin-expert Manuel Wouters enkele cocktails met de gins als basis. De rode en de klare gin worden op dezelfde manier gedistilleerd, maar aan de rode gin wordt puur kriekensap toegevoegd om hem de rode kleur te geven.
Lindemans werd in 1822 opgericht en is vooral bekend vanwege zijn kriek- en lambiekbieren. Inmiddels is ze de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij met vorig jaar een productie van 86.000 hectoliter bier, waarvan 55 procent voor export bedoeld was. Stokerij De Moor van zijn kant is dan weer één van de laatste warme stokerijen in België, waarbij alles op een artisanale manier gebeurt. Zelfs het bottelen wordt met de hand gedaan.
Het idee om sterkedrank te maken met randproducten van bier is niet nieuw: zo creëerde de Mechelse brouwerij Het Anker enkele jaren terug al een whisky op basis van het moutbeslag van de Gouden Carolus Tripel.