Neckermann gaat op zoek naar een nieuwe overnemer in het kader van een zogenaamde overdracht onder gerechtelijk gezag. Wamos, de huidige eigenaar, heeft de middelen niet om de eerder beloofde kapitaalverhoging door te voeren.
Vier maanden bescherming
Eind vorig jaar kreeg de reisorganisator bescherming tegen schuldeisers. 110 van de 119 schuldeisers keurden toen het reorganisatieplan goed en eigenaar Wamos Group zou 3,5 miljoen vers kapitaal in het bedrijf pompen. Maar omdat die kapitaalverhoging uitblijft, heeft de directie nu een andere oplossing gevonden in de overdracht onder gerechtelijk gezag.
Via die procedure krijgt een gerechtsmandataris dan vier maanden de tijd om een overnemer te vinden. Gedurende die tijd is Neckermann bovendien beschermd tegen een faillissement. De gerechtsmandataris kan nu onderhandelingen opstarten met geïnteresseerde partijen, die de winkels en het personeel willen overnemen.
“We zijn bereid om de gerechtsmandataris een geschikte kandidaat-overnemer te helpen zoeken”, zegt CEO Laurent Allardin in een persbericht. “We kunnen nu concrete gesprekken opstarten met verschillende kandidaten die bereid zijn om Neckermann over te nemen. Eén lokale private equity-speler heeft alvast interesse getoond. Ik heb er vertrouwen in dat we snel de beste oplossing vinden voor onze personeelsleden, onze winkels en de Belgische reiziger.”
Die reiziger hoeft, volgens Neckermann zelf, intussen niet te vrezen dat het met waardeloze vouchers achterblijft. Neckermann-klanten die een reis willen boeken of nog een voucher hebben, hoeven zich geen zorgen te maken,klinkt het in een persbericht. Doordat het faillissement is afgewend, kan de Belg nog steeds zijn reizen (om)boeken of vouchers inruilen bij Neckermann.