Mortselse winkelstraten leven weer op

Mortselse winkelstraten leven weer op
Shutterstock

De Mortselse middenstand is tevreden over de vooruitgang die wordt geboekt in de gemeente: ze zijn van mening dat de leegstand sneller wordt aangepakt en dat er ook terug meer klanten over de vloer komen.

“Leegstaande panden sneller ingenomen”

Vooral in winkelstraat de Statielei in Oude God is er een heropleving aan de gang, zeggen de handelaars in de straat: “Ik merk dat leegstaande panden sneller worden ingenomen. Vlak naast mijn zaak is er heel recent een kapperszaak gekomen, en naast de speelgoedzaak ’t Bazarke, aan de overkant, komt er een galerij. Ik merk de positieve trend ook aan het aantal klanten in mijn winkel de afgelopen maand. En ook in de parking onder het stadsplein staan er meer voertuigen”, zegt Mark Lemmens van de winkel ‘In de Pik’ aan Made in Antwerpen.

 

Toch zijn de handelaars van mening dat het nog beter kan in Mortsel. Volgens hen mag er nog iets meer vernieuwing plaatsvinden, al begrijpen ze dat de stad moet werken met beperkte budgetten. Mortsel telt momenteel wel al twee seizoensgebonden initiatieven met ‘Mortsel Wintert’ en Mortsel Smaakt’. Daar zouden er volgend jaar nog twee bijkomen: één in de herfst en één in de lente.

 

Binnenkort wordt ook een andere winkelstraat in Mortsel, de Pieter Reypenslei, opgeleverd. Die wordt momenteel heraangelegd, maar de werken hebben vertraging opgelopen.