Elektrische scooterpionier NIU opent Belgische flagshipstore

Showroom van NIU in Maleisië
Foto: TY Lim / Shutterstock.com

De elektrische scooters van NIU krijgen een eigen winkel in Antwerpen. Het is de eerste Belgische vestiging voor het Chinese merk.

 

“Modal shift”

De pionier op het vlak van elektrische scooters en motoren opent in de Jezusstraat in Antwerpen een eerste Belgische winkel, bericht Made in Antwerpen. "Antwerpen is een prachtige stad die momenteel in de startblokken van een modale shift staat. Wij willen de Antwerpenaar graag ondersteunen door een alternatief voor de klassieke mobiliteit aan te reiken", legt winkelmanager Ezra van Manen de keuze uit.

 

Onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs heeft NIU vandaag al eigen winkels. De marktleider in elektrische scooters werkt daarbij met een omnichannelmodel: testritjes kunnen online worden geboekt en ook nieuwe modellen kunnen online worden besteld, terwijl er ook een uitgebreid netwerk van dealers en fysieke winkelpunten is.

 

Het Chinese merk is opgericht door een ex-werknemer van Microsoft en de voormalige CTO van het Chinese Google-alternatief Baidu. De scooters werden in 2015 gelanceerd na een wereldwijde crowdfundingcampagne en gebruiken elektromotoren van Bosch. Het bedrijf noteert sinds 2018 op de beurs.